More selected projects

"Call words are wood, concrete and a bit of metal."

The interior of a postproduction studio FRAMEHOUSE is located in a renovated multifunctional building on Miletičova street in Bratislava. Studio covers an area of 145 m2 divided into two floors and plays with materiality, minimalism and morphology. Motto "simplicity is beauty" architects are trying to undermine  with occasional spatial elements. Call words are wood, concrete and a bit of metal.

The entrance to the studio is via reception, located in the parterre of the building situated in the pedestrian promenade. Reception desk dominates the space with its angled concrete form, resembling a stone growing from concrete floor. Edginess of the desk is complemented by a sinuous pattern of a large-format wall cladding made by oiled plywood plates with dimensions of 2000x1250mm. 

podorys_2340podorys_2340

The plywood cladding stretches through the entire reception area, via a staircase up to the spaces on the second floor and creates the impression of integrity and continuity of the space divided by floors.

"Edginess of the desk is complemented by a sinuous pattern of a large-format wall cladding made by oiled plywood plates."

"We wanted to make homely and cosy atmosphere where everyone would feel comfortable instantly and wouldn’t want to leave." :-)

Framehouse_2340px-25Framehouse_2340px-25

Just opposite the staircase is an open-space area for studio boss. Next to it are the most important areas of the studio, online and 3D workstations. Online workstation is designed as a showroom for clients with a dominant cranked concrete desk and ian editing stage with theater-like seating for the presentation of work. This department is enclosed by an atypical glazing/plywood wall that separates it from additional areas of the studio.

One such additional area is also a meeting/coffee bar with a multifunctional plywood box. Behind this place of rest and good coffee are toilets, 3D workstation and technology room with computer racks

"Online workstation is designed as a showroom for clients with a dominant cranked concrete desk."

Framehouse_footerFramehouse_footer

SHARE

facebook | twitter

Iasai_cover_ENIasai_cover_EN
Rusovce_House_enRusovce_House_en
Dlhace_House_enDlhace_House_en
Atelier_Plusminus_enAtelier_Plusminus_en
Vrakuna_House_enVrakuna_House_en
Concreteplywood_House_enConcreteplywood_House_en

© PLUSMINUSARCHITECTS & BARTOŠÁK